Het contributiebedrag voor jeugdleden van Scouting Jhr. Beelaerts van Blokland bedraagt € 50,- per kwartaal.

Ouderparticipatie teruggave

Als een vereniging met (jeugd)leden, verwachten wij van elke ouder en verzorger (en eventueel ook jeugdlid) dat zij zich inzetten voor onze Scoutinggroep. Om de participatie van ouders en verzorgers te stimuleren, is in het voornoemde contributiebedrag een zogenoemde "ouderparticipatie" prestatie bonus inbegrepen van € 12,50 per kwartaal. Deze "bonus" kunnen ouders en verzorgers (per kind) terugverdienen door zich in te zetten voor onze groep bij wijze van bijvoorbeeld: lid van de oudervertegenwoordiging, lid van een werkgroep, helpen bij schoonmaak- en klusochtend, helpen met leidinggeven en helpen bij groepsactiviteiten. Bij een vol jaar lidmaatschap is per kind na de incasso van eind juni dan € 50,- aan ouderparticipatie bonus opgebouwd  (4 kwartalen van € 12,50). Na afloop van het scouting seizoen wordt er gekeken of ouders en verzorgers er per kind minimaal 1 keer op dergelijke wijze zich hebben ingezet voor onze Scoutinggroep. In dat geval ontvangt u deze opgebouwde bonus na afloop van het Scouting seizoen (in het najaar) apart op je rekening terug.

Mocht u meer willen weten over de contributie, kunt u hier meer informatie vinden.

Klus- en schoonmaakochtenden

Gedurende het jaar hebben we verschillende klus-­ en schoonmaakmomenten op ons Clubuis. Voor beide activiteiten hoef je niet over specifieke kennis te bezitten: er is altijd wel iemand aanwezig die kan uitleggen hoe je een boor vasthoudt of welk sopje gebruikt moet worden. Deze gecombineerde schoonmaak- en  klusochtenden zijn altijd op zaterdagochtend en worden per jaar vooruit gepland en via e-mail bekend gemaakt. U bent van harte welkom en uw hulp is onmisbaar voor onze groep. We starten om 9:00 uur met koffie/thee en ronden de werkzaamheden uiterlijk om 13:00 uur af.