De komende weken scouten we met zijn allen thuis. We kunnen helaas momenteel niet samenkomen op ons clubhuis voor ons Scoutingspel, maar we gaan er toch thuis een mooi programma van maken met zijn allen.

#ikscoutthuis poster

Hoe werkt het?

Iedere zaterdagochtend om 10:00 zetten wij een opdracht voor je klaar hier op onze website. Deze opdracht kun je dan thuis uitvoeren, waar je dan een foto of een video van maakt. Deze foto of video lever je vervolgens hier in, waarna wij de volgende zaterdag per speltak de beste, leukste, grappigste of gekste inzending uitkiezen en bekendmaken op onze website en op onze Facebook pagina.

De spelregels

1. Je draagt je Scouting uniform en/of hebt de #ikscoutthuis poster in beeld op de foto of video
  2. Je hebt tot donderdagavond 23:59 om de opdracht uit te voeren en hier in te leveren
  3. Ruim alles netjes op na afloop
  4. Videos mogen maximaal 1 minuut duren
  5. Selecteer de juiste opdracht bij het inleveren van de foto of video

Tips & tricks

1. Laat je vader of moeder de foto of video maken en inleveren
  2. Wees zo origineel mogelijk
  3. Maak gebruik van je omgeving
  4. Maak gebruik van het internet

Voorbereiding

Download hier één van de drie posters, print hem uit, hang hem voor je raam en maak er een foto van. Deel deze op social media met de hashtag #ikscoutthuis. Zo laten we aan de hele wereld zien dat Scouting ook nu niet stilstaat.

Opdracht inleveren

Wanneer je een opdracht hebt uitgevoerd en hier ook een foto of video van hebt gemaakt, kun je deze hier inleveren. Let er wel op dat video's maximaal 1 minuut mogen duren! Vergeet ook vooral je Scouting uniform en/of de #ikscoutthuis poster niet.

Opdrachten

Opdracht 1: Warming-up

zaterdag 4 april 2020
donderdag 9 april 2020

Bevers

We gaan op Berenjacht in Barendrecht. Maak met je papa of mama een rondje door de wijk en ga op zoek naar een beer. Hier is een kaart met beren die je kunt zoeken. Plaats ook een beer voor je raam en doe de beer je Scoutingdas om. Oh ja, maak je ook de kleurplaat nog even?

Puppy's en Welpen

De eerste #ikscoutthuis opkomst beginnen we met een opening. Dit betekent dat we met z'n allen in de kring staan. Beeld dit uit, bijvoorbeeld met Lego, Playmobil, of iets anders. Vergeet ook de vlaggenmast niet.

Verkenners en Rowans

Dit weekend is er een speciale editie van de JOTI (Jamboree On The Internet). Je gaat meedoen, en gaat chatten met Scouts van over de hele wereld. Het doel dat je hebt is dat een scout in een ander land onze Facebook pagina liked en de hashtag #ikscoutthuis + jouw naam in een comment geeft.

Opdracht 2: Tijd voor scouting technieken

zaterdag 11 april 2020
donderdag 16 april 2020

Bevers

Bouw een zo hoog mogelijk kaartenhuis!

Puppy's en Welpen

Het is pasen en normaal is het een mooi moment om te kamperen! Bouw een tent thuis, en ga er lekker een nachtje in slapen!

Verkenners en Rowans

Tijd voor wat creativiteit! Pieter heeft een geweldige manier bedacht om iedereen op afstand te houden. Kijk maar eens op deze pagina. Jullie gaan ook zo'n stok maken, inclusief handje. We willen graag duidelijk zien dat hij 1,5 meter lang is (bijvoorbeeld met een meetlint).

Opdracht 3: Een beetje van alles

zaterdag 18 april 2020
donderdag 23 april 2020

Bevers

Het wordt goed weer dit weekend en Keet Kleur heeft zin om te gaan stoepkrijten. Maak met je mooiste stoepkrijt een mooie tekening op de straat voor je straatgenoten en maak hier een foto van.

Puppy's en Welpen

Ken je je knopen nog? Maak met wat touw 3 tot 5 verschillende knopen en maak deze vast op een stuk hout of karton om de door jou gemaakte knopen te laten zien. Maak een foto van het resultaat.

Verkenners en Rowans

Safety first! Om te zorgen dat niemand tijdens deze opkomst ziek wordt, moeten jullie allemaal je zo goed mogelijk aankleden. Maak je eigen beschermingspak (HazMat Suit) en trek het aan. Meer mensen aangekleed in de foto is bonuspunten.

Opdracht 4: Lekker weer, dus we gaan buiten leuke dingen doen!

zaterdag 25 april 2020
donderdag 30 april 2020

Bevers

Jaa! De zon schijnt weer! Door een voorwerp, zoals een fiets, in de zon te zetten krijg je natuurlijk een schaduw op de grond. Deze schaduw kan je gebruiken om met stoepkrijt een mooie tekening te maken.

Puppy's en Welpen

Heerlijk weer is het deze weken, en het is vakantie dus het is tijd om te gaan varen. Maak een bootje met spullen die je in huis vindt, en zorg er voor dat dit bootje echt kan varen. Lukt het je?

Verkenners en Rowans

Je hebt vakantie, en dus je schoolspullen niet nodig de komende tijd. Maak van je school spullen een katapult, als je een paar keer oefent kan je hem dalijk op school ook hergebruiken! Tip #1 Tip #2

Bonus opdrachten

Mocht je je vervelen, zijn hier een aantal extra opdrachten die je kunt doen:
  1. Zet 10 groene spullen op één foto! Blouse telt mee.
  2. Rooster een marshmallow.
  3. Teken iets scouting gerelateerd met stoepkrijt van minimaal 1 x 1 meter.
  4. Maak van een vuilniszak/plasticzakken een nieuwe outfit!
  5. Blaas een ballon op totdat die knapt.
  6. Maak een Scouting Alfabet ("A staat voor ..., etc.")
  7. Ga in huis op zoek naar een goedgevulde boekenkast. Sorteer alle boeken in de boekenkast op kleur en maak hier een foto van.
  8. Gooi met een klein steentje iets veel groters om. Dat kan gemakkelijk met domino zoals deze man hier laat zien. Maak een dominobaan met tenminste 10 items. Zorg ervoor dat je uiteindelijk iets omgooit wat 10 keer zo groot is als dat waar je mee begint. Mocht je teveel materiaal verzameld hebben dan kan je ook van klein naar groot en weer terug naar klein. Je mag natuurlijk vanalles gebruiken. Luciferdoosjes, multomappen, boeken, matrassen etc. Film dit en lever het in.