Welpen

De welpen is de speltak voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar. Zij spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei avonturen in de jungle. De leiding wordt niet bij hun eigen naam aangesproken maar zij krijgen ieder een eigen naam uit het verhaal, zoals Oe, Chil, Koning Louis en Bagheera.

Opkomsten vinden plaats in en rond het clubhuis, incidenteel gaan zij het dorp in of is er een regio-opkomst. Een groep welpen wordt samen een horde genoemd. Bij BvB zijn er 2 hordes, de Nathoe-horde en de Bamboe-horde. Elke welpenhorde wordt opgedeeld in subgroepen van 6 kinderen. Zo’n subgroep heet een nest. In ieder nest krijgen het oudste kind wat meer verantwoordelijkheden. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet bij ons een nestleider. Ieder nest heeft een eigen kleur die zichtbaar is bij de eigen tafel in het lokaal en aan het gekleurde lintje op de mouw van de welpenbloes.

De welpen spelen vaak in en rond het clubhuis maar wandelen ook regelmatig naar het Kooiwalbos voor een scoutingspel zoals levend stratego of een uitdagend postenspel.

Welpen kunnen gedurende het jaar enkele keren een insigne verdienen door te werken aan een thema waarin bepaalde vaardigheden worden geleerd, zoals EHBO, pionieren, vuur maken etc.

De welpenhordes gaan elke eerste week van de zomervakantie gezamenlijk op zomerkamp. Ze verblijven dan in een clubhuis van een andere scoutinggroep, ergens in Nederland. Eerder in het jaar hebben ze een oefenweekend op het eigen clubhuis. Voor de oudste welpen die bijna overgaan naar de verkenners is er een Drimbasta met één overnachting.

Bij scouting BvB gaan we er van uit dat alle welpen door hun ouders tot op het terrein gebracht worden. Wilt u uw kind zelfstandig van en naar scouting laten gaan geeft u dat dan s.v.p. even door aan de leiding.

Meer weten of aanmelden om gratis en vrijblijvend 4 opkomsten mee te doen?
Mail dan naar welpen@scouting-bvb.nl

Houd u er rekening mee dat er een wachtlijst kan zijn bij de welpen?

Zit je kind al bij één van de welpen-hordes en wil je contact opnemen met de leiding? Mail dan rechtstreeks naar de betreffende horde:
nathoe@scouting-bvb.nl
bamboe@scouting-bvb.nl

Ga naar de pagina “formulieren en downloads” voor de halfjaarplanning en het medische formulier voor kamp.

Informatie over andere speltakken: