Hobbitstam

De Stam is voor jongvolwassenen. Dit is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 18 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben de leden geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Het is een zelfsturende speltak, d.w.z. dat zij een eigen dinghoofd (voorzitter), secretaris en penningmeester hebben.

Zij hebben hun opkomst op zaterdagavond waarbij gezelligheid, al dan niet bij een groot kampvuur, voorop staat.  De opkomsten staan in het thema van “Lord of the Rings” van Tolkien. De Stam onderneemt met regelmaat uitjes zoals lasergamen, bowlen of karten.

Hoewel dit geen verplichting is geven de meeste Stam-leden leiding bij een speltak jongere kinderen.

Heb je zin om je aan te sluiten bij de Hobbitstam?
Wil je ook leiding worden? Kijk dan bij onze vacatures!

De Stam gaat ieder jaar gedurende twee weken naar het buitenland op kamp. Daarnaast heeft de stam om de 10 jaar een jubileumkamp met alle (oud)stamleden. Kamp 2000 vond plaats in Noorwegen – Camping Johnsgard en in  2010 zaten we Grand Chateau de Blier (België).

Kamp 2000

Kamp 2010

Informatie over andere speltakken: