Bevers

De Bevers is bij Scouting Nederland de speltak voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Scouting Nederland heeft voor de de bevers het dorp Hotsjietonia bedacht. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

In het dorp Hotsjietonia staan allemaal verschillende huizen waar de verschillende dorpsbewoners van het dorp wonen. Elke dorpsbewoner heeft een eigen karakter en vaardigheden waarbij verschillende activiteiten passen. De leiding van de groep begeleiden de kinderen als personage van één van de dorpsbewoners, zoals bijvoorbeeld Noa, Sterre Stroom,  Keet Kleur of Professor Plof

Opkomsten vinden altijd plaats op het eigen scoutingterrein. De bevers hebben in de tweede helft van het schooljaar een “oefennachtje” waarin ze op het eigen clubhuis overnachten en overdag gezamenlijk iets gaan ondernemen. Kort voor de zomervakantie hebben zij hun BeverWeekend waarin ze 2 nachten op het eigen clubhuis slapen en overdag superleuke dingen gaan doen.

Meer weten of aanmelden om gratis en vrijblijvend 3 opkomsten mee te doen?
Mail dan naar bevers@scouting-bvb.nl

Houd u er rekening mee dat er een wachtlijst kan zijn bij de bevers?

Ga naar de pagina “formulieren en downloads” voor de halfjaarplanning en het medische formulier voor het beverweekend.

Informatie over andere speltakken: