Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland

Bij Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland is heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ook voor volwassenen is er wel wat te doen bij ons.

Ons clubhuis staat aan de rand van Barendrecht en heeft een groot grasveld en een gezellige kampvuurkuil. Elke zaterdagmiddag beleven kinderen tussen de 5 en 18 jaar hier een paar gezellige uurtjes. Vaak worden er op het eigen terrein of in het clubhuis activiteiten gedaan maar we gaan ook regelmatig naar het Kooiwalbos of het dorp in.

Door het jaar heen zijn er een heel aantal vaste activiteiten. In maart collecteren we gezamenlijk voor de Jantje Beton actie. De welpen zijn aanwezig bij de Aubade op Koningsdag en de verkenners vertegenwoordigen onze scoutinggroep bij de dodenherdenking bij het monument aan de Dorpsstraat in Barendrecht. In juni is er altijd een gezellige groepsdag waarbij de ouders ook aanwezig zijn. In het begin van het nieuwe schooljaar gaan de oudste kinderen van elke speltak op spectaculaire manier overvliegen (foto`s) naar de volgende speltak. Aan het einde van het kalenderjaar komt Sinterklaas natuurlijk ook even op bezoek en houden we een kerstlunch waarbij ook alle ouders weer uitgenodigd worden en waar scouts en ouders samen voor een enorm openlucht-buffet zorgen. Alle speltakken gaan de eerste week van de zomervakantie met hun groep op zomerkamp. Ongeveer 1 x in de 2 jaar doen we mee aan de Jota-Joti waarbij er een grote zendmast op het terrein wordt gebouwd. Kortom, er is veel te beleven bij Beelaerts van Blokland.

Ga jij de uitdaging aan? Bekijk de informatie op deze site en ontdek nog meer over Scouting bij Jhr. Beelaerts van Blokland!