vacature praktijkbegeleider M/V

Functieprofiel

Je bent de begeleider van 20-25 vrijwilligers die zich als leidinggevende inzetten voor het organiseren van activiteiten met jeugdleden van scoutinggroep Beelaerts van Blokland.

Je bent goed op de hoogte van de activiteitenprogramma’s in de groep en je coacht leidingteams in het versterken van hun deskundigheid om goede activiteiten voor en met jeugdleden te organiseren.

Wat doet de praktijkbegeleider?

• Bewaken van de kwaliteit van de activiteitenprogramma’s en de deskundigheid van leidinggevenden.
  • Leidinggevenden stimuleren hun kwaliteiten in te zetten, zich voor hun functie te kwalificeren en zich hierin te blijven ontwikkelen.
  • Coachen van de individuele leidinggevenden om het gewenste kwaliteitsniveau te realiseren.
  • Vaststellen en registreren van deelkwalificaties van leidinggevenden.
  • Samenwerking met de groepsbegeleider
  • Contact onderhouden met de praktijkcoach van de regio om de trainingsbehoefte van leidinggevenden in kaart te brengen en samen de eindkwalificatie voor leidinggevenden vast te stellen (de praktijkcoach ondersteunt jou bij het invullen van je rol als praktijkbegeleider).
  • Afstemmen van de deskundigheidsontwikkeling van de leidinggevenden en de teams met de groepsbegeleider (de groepsbegeleider is lid van het groepsbestuur, dat eindverantwoordelijk is voor de kwaliteit van leidinggevenden en leidingteams).

Heb je interesse of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen via info@scouting-bvb.nl

Terug naar de algemene pagina “vacatures“.