Installatie nieuwe leden

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Na de installatie mag het nieuwe lid zijn uniform met insignes dragen. Zowel nieuwe jeugdleden als nieuwe leiders (moeten) worden geïnstalleerd. Gaat een scout over naar een andere speltak dan zal hij/zij daar opnieuw geïnstalleerd worden.

Vóór de installatie hebben de nieuwe leden het uniform (de scoutfit bloes) al aan, maar zonder installatietekens, das, en pet (bij de Welpen). De leiding en jeugdleden zitten of staan er rondom. De belofte wordt nagezegd met de linkerhand op de vlag en vervolgens worden de nieuwe insignes op de bloes bevestigd, de das wordt omgedaan en eventueel de pet opgezet. Daarna is de installatie voltooid. Bij deze ceremonie mogen altijd de ouders, broers/zusjes of opa en oma aanwezig zijn.

De leiding van de betreffende speltak zal precies aangeven wat nodig is om aan te schaffen.

• Sommige installatie materialen zijn groepsgebonden: zie bestelformulier
  • En sommige installatie materialen dienen aangeschaft te worden bij de scoutshop: zie bestelformulier

Zie voor de verkoopadressen onze pagina met interessante links.

Hieronder is te zien waar de verschillende insignes en bandjes op de bloes moeten worden bevestigd.