Opkomsten

Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland heeft een groot gebouw, waarbij wij met alle speltakken gelijktijdig, op zaterdagmiddag, opkomst kunnen hebben.

• bevers: tussen 14.00 en 15.30 uur
  • puppy`s: tussen 14.00 en 16.30 uur
  • welpen: tussen 14.00 en 16.30 uur
  • verkenners: tussen 14.00 en 17.00 uur
  • rowans: tussen 14.00 en 17.30 uur
  • hobbitstam: vanaf 20.00 uur

Afmelden voor een opkomst

Indien uw zoon of dochter de opkomst niet kan bijwonen verzoeken we u dit tijdig aan de speltak-leiding door te geven. Het afmelden kunt u op de volgende manieren doen:

• bevers, puppy`s en welpen doordeweeks per mail naar het mailadres van de betreffende speltak of op zaterdag vanaf 13:00 uur telefonisch  via het telefoonnummer 0180-615748
  • verkenners melden zich zelf af bij hun PL
  • rowans melden zich zelf af in de groepswhatsapp

Afwijkende opkomsten en vakanties

Scouting Beelaerts van Blokland heeft het hele jaar opkomsten, uitgezonderd in de zomer- en kerstvakantie.

Tijdens de eerste week van de zomervakantie gaan de puppy`s, de welpen en de verkenners op kamp. De bevers echter hebben geen kampweek maar een weekend, kort voor de zomervakantie. De rowans vertrekken ook in de eerste week maar gaan meestal langer dan een week weg terwijl de hobbitstam op een later moment op kamp gaat omdat zij in de overige kampen leiding zijn.

Het kan voorkomen dat opkomsten verplaatst worden of heel enkele keer vervallen. Het verplaatsen heeft meestal te maken met de soort activiteit, zo is bijvoorbeeld een kampvuur nu eenmaal leuker als het donker is. Het laten vervallen van activiteiten doen wij liever niet, alleen als er geen leiding beschikbaar is, dan vervalt een opkomst. De leiding heeft ongeveer 1 keer per jaar een leidingweekend, dan zijn er dus geen opkomsten. Ouders worden per mail op de hoogte gehouden van deze belangrijke wijzigingen.

In de halfjaarplanningen ziet u welke programma’s er gepland zijn. Houd er rekening mee dat dit altijd onder voorbehoud is. Soms worden er programma onderdelen geruild als er bijvoorbeeld te weinig leiding is of als de weersomstandigheden dat noodzakelijk maken.